Gulas unguresc

de CameliaR in Vita, 23 Apr 2017 | 15140 vizualizari

 

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe rosii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 400 g rosii decojite
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper/sare
  • boia dulce
  • chimen
  • 400 ml suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin.

Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul galben si ardeii capia trebuie taiati in cubulete, iar morcovii in rondele. Dupa ce carnea s-a fiert, o scoatem pe servetele absorbante. Intr-o oala, punem ulei si apoi adaugam cubuletele de carne. Le lasam aproximativ 3 minute, iar apoi adaugam toate legumele. Amestecam bine. Le lasam sa se caleasca aproximativ 5-6 minute. Adaugam 1 lingura de boia dulce, sare, piper ,chimen si 2 foi de dafin.  Adaugam cei 400 ml suc de rosii impreuna cu o cana sau doua de apa si rosiile decojite. Le lasam la foc potrivit ,pana gulasul scade (aproximativ 50 de minute). Verificam pe parcurs sa vedem, daca s-au fiert legumele.

 Intre timp, spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja, la fiert, in apa ramasa de la carne. Daca nu avem suficienta apa, atunci completam pana ajungem la nivelul dorit. Verificam cartofii cu furculita. Cand sunt gata, ii luam de pe foc. Ii lasam sa se raceasca, iar cu 5 minute inainte sa luam mancarea de pe foc, ii curatam de coaja. La final, adaugam patrunjelul si cartofii taiati cubulete potrivite si amestecam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne tocata